בעיות בזוגיות – למה זה קורה לנו? ומה אפשר לעשות
בעיות בזוגיות אסור להזניח! וזה משלוש סיבות עיקריות:
א. בבעיות בזוגיות אפשר לטפל. ועל כך בהמשך
ב. בעיה בזוגיות שלא מתייחסים אליה ולא פותרים אותה – לא נעלמת. היא פשוט גדלה עם הזמן, גם אם לא רואים את זה על פני השטח.
ג. בעיות בזוגיות מזמינות עוד בעיות אחרות: בעיות כלכליות, בעיות עם הילדים, בעיות במצב רוח ואפילו בעיות בריאות 🙁 !
האם אפשר לפתור בעיות בזוגיות?
לפני שנכנסתי לתחום הזוגיות חשבתי שאי אפשר באמת לפתור בעיות בזוגיות. הרי זוגיות טובה צריכה להיות עם אמון, כבוד הדדי, אהבה ואמפתיה? אז למה שיהיו בעיות? ואם כן יש בעיות – אולי זה אומר שהזוגיות הזו כבר לא נכונה לי?
ככה חשבתי פעם. והיום, (אחרי 15 שנות זוגיות, אחרי התמקצעות בתחום ועבודה עם אלפי זוגות) ברור לי שבעיות הם חלק מכל זוגיות בריאה.
אין זוג שנשארים ביחד לטווח הארוך ואין להם בעיות. ואין זוג שנהנה מזוגיות טובה לאורך שנים בלי שהם מטפלים בבעיות שלהם. הדחקה ודחיה זה לא פיתרון.
איזה בעיות יש לזוגות?
איזה בעיות גורמות לנו לחשוב אם בכלל שווה להישאר בזוגיות הזו? איזה בעיות גורמות לנו להתחיל לחפש פתרונות בגוגל וביוטיוב? אלה כמה מהבעיות הנפוצות:
- מספר הויכוחים והמריבות עולה. המריבות נהיות יותר אגרסיביות ופוגעניות
- פחות ופחות רגעים של אהבה
- אווירה עויינת בבית. עקיצות, גילגולי עיניים
- טובעים בשגרה והפוכים ל?שותפים לדירה? במקום להיות זוג אוהב
- משהו במיניות לא עובד, או איבד את הקסם
מה גורם לבעיות בזוגיות?
לרוב, הגורם העיקרי לבעיות בזוגיות זה ההבדלים בין בני הזוג. שאיפות שונות, ערכים שונים, יעדים שונים, סגנון תקשורת שונה.
כשהזוגיות מתחילה – אנחנו רואים את המכנה המשותף. ההבדלים נראים לנו לא משמעותיים וניתנים לגישור. אנחנו אפילו נהנים מההבדלים בינינו! צוחקים עליהם, אומרים שזה מעניין ומעשיר. אבל ככל שעובר הזמן, וככל שאנחנו מנהלים יותר דברים יחד (בית, עבודה, ילדים?) ההבדלים הופכים להיות יותר דומיננטיים. וזה גורם לבעיות בזוגיות מכל מיני סוגים.
אז מה עושים עם בעיות בזוגיות?
א. קודם כל צריך להבין שבאמת צריך לעשות משהו! נכון, זה נורמלי ולכל זוג יש בעיות. אבל זה אומר שאפשר להזניח אותן! זה לא ?תקופה שתעבור? בלי שמצא פיתרון אמיתי. אל תגידו ?זה נורמלי כולם ככה? כי נכון שזה נורמלי שיש בעיות אבל הזוגות המצליחים פותרים אותן!
בבעיות צריך לטפל, אחרת הזוגיות לא תחזיק מעמד. (או שהזוגיות כן תחזיק, אבל נמצא את עצמנו בזוגיות בינונית ומשעממת במקום בזוגיות מלאת אהבה וחברות והנאה שבאמת רצינו)
לא לחכות שזה יעבור. לא לחכות שבן הזוג ישתנה. לא לחכות לתקופה יותר טובה. את הבעיות צריך לתקוף! צריך לתת להן מענה מיידי ומדוייק.
ב. חייבים להכניס משהו חדש למערכת הזוגית. בעיות לא ייעלמו סתם כי החלטנו לפתור אותן או לעבוד על הזוגיות. יש סיבות טובות למה הבעיות התחילו, וצריך לזהות את הסיבות האלה וככה להגיע לפיתרון.
מה צריך להכניס לזוגיות? כל מקרה לגופו. לפעמים צריך לזהות את ההרגלים שגרמו לבעיות ולשנות אותן. לפעמים צריך לזהות את המיינדסט שגרם לבעיה ולשנות אותו. לפעמים צריך ידע חדש בנושא (ידע על תיקשורת, או על מיניות, או על הנושא שבמוקד הבעיה). ובדרך כלל מומלץ מאוד להכניס לתמונה איש/אשת מקצוע!
כשיש לנו בעיה בצנרת אנחנו מזמינים שרברב. כשיש לנו בעיה רפואית פונים לרופא. גם בעיה בזוגיות עדיף לתקוף בעזרת מישהו מומחה ומנוסה, ולא לנסות לפצח את זה לבד.
בעיות בזוגיות הרבה פעמים יוצרות מעגלי-מלכודת.
למשל:
חוסר חשק מיני, גורם למריבה, שגורמת להתרחקות, שגורמת לחוסר חשק, וחוזר חלילה?
בן זוג לא מדבר, גורם לי להעלב ולהתרחק, וזה גורם לו עוד יותר לא לדבר?
כמעט כל בעיה בזוגיות גורמת למין ?מעגל-מלכודת? כזה. וקשה לשבור את המעגל בלי להכניס עזרה מבחוץ.
מה עוזר לפיתרון אמיתי של בעיות בזוגיות?
חופשה לא תמיד תעזור. ?דייט? לא תמיד יעזור. להפך, אם יש בעיה אמיתית אז חופשות ודייטים יכולים רק להציף אותן יותר.
מה כן עוזר? כדאי להכניס לזוגיות רעיונות מרעננים מבחוץ – למשל ספר או קורס בזוגיות.
והאפשרות הכי טובה – לפנות לאיזשהו טיפול או ייעוץ זוגי. יש היום צמיחה אדירה של התחום, יש מאות מטפלים, עשרות שיטות. ההצע רחב, ורק לגייס טיפה אומץ, ולעשות את הצעד. להשקיע בזוגיות זו ההשקעה הכי טובה שיכולה להיות.
אפילו זוג שיגיע בסוף לפרידה – זקוק לטיפול זוגי! כי גם פרידה יכולה להיות טובה וחלקה, ויכולה להיות גהינום לזוג ולכל מי שקשור אליהם. אז אם אתם חושבים להיפרד ממש לא אומר שהטיפול מיותר בשבילכם, להפך!
בעיות בזוגיות – צריך ואפשר לפתור. אתם יכולים לעשות את זה ולהנות מהזוגיות שלכם! אז אל תדחו את הנושא החשוב הזה. תבררו עוד היום מה הדרך הנכונה עבורכם לטיפול ולפיתרון אמיתי.
Photo by Nikola Johnny Mirkovic on Unsplash